Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Velik uspeh šolske ekipe prve pomoči!

Uredi seznam novic Dodaj novico
11. april 2019

Šolska ekipa prve pomoči, ki jo sestavljajo Zarja Debeljak, Jaka Gale, Jan Gerdun, Naja Glumac, Kaja Molnar in Jan Pastar,  se je dne 9. 4. udeležila regijskega preverjanja OŠ EPP, ki je potekalo na OŠ Medvode. Pomerilo se je 12 ekip PP iz ljubljanskih šol.

Vsaka ekipa je reševala 10 sklopov vprašanj iz prve pomoči in 10 vprašanj iz poznavanja Rdečega križa. Poseben izziv so bili poligoni, v katerih so morali teoretično znanje in mnoge spretnosti in veščine iz prve pomoči še praktično uporabiti, in sicer na dveh poligonih z dvema poškodovancema (obolelima) in enem poligonu s tremi poškodovanci (obolelimi) s po dvema poškodbama oziroma bolezenskim stanjem. Okoliščine na poligonih so bile preslikava resničnih življenjskih okoliščin in nezgod (nenadne obolelosti). Izvajati so morali tudi temeljne postopke oživljanja z uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED).

Šolska ekipa se je izjemno izkazala in dosegla 1. mesto! 
Tako si je zagotovila udeležbo na državnem preverjanju OŠ EPP, 
ki bo 11. maja na Debelem Rtiču.

Čeprav je izjemna uvrstitev gotovo potrditev dobrega dela in truda ter odlična motivacija za naprej, se ekipa zaveda, da je vedno v ospredju skrb za pomoč sočloveku v blažjih do hudih zdravstvenih težavah, ko je potrebno celo reševati življenje. Pri tem sta znanje, hitrost, a umirjenost in druge odličnosti bolničarja odločujoče. Šolska ekipa mnogo od tega gotovo ima, saj iz leta v leto nadgrajuje znanje in izpopolnjuje veščine. Poleg tega so člani z leti v akcijah začeli tudi uspešno sodelovati med seboj, kar je v takem timskem delu nujno potrebno in »pika na i«.

Članom šolske ekipe čestitam in jim želim veliko volje in 
sledenja skupnim ciljem še naprej!

 
Mentorica OŠ EPP Simona Zajc
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo