Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Facebook: 
OŠ Bežigrad
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
Najboljša destinacija EvropeUnescoZelena LjubljanaMOL
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Ekskurzija v jamo Dimnice – naravoslovni dan za učence 9. razredov

Uredi seznam novic Dodaj novico
17. november 2022

V četrtek, 24. novembra 2022, se bomo z učenci 9. razredov odpravili na raziskovanje kraškega površja. Obiskali bomo jamo Dimnice z okolico. Pred šolo se bomo zbrali ob 7.30 uri, kjer si bomo razdelili malico in se nato odpravili proti avtobusu na Železni cesti.

Po serpentinasti poti skozi vhodno brezno se bomo spustili v podzemne dvorane, kjer se bodo učenci seznanili s kraškim podzemljem, jamsko klimo in živalstvom. Pri spoznavanju površinskega dela pa bomo spoznali slepo dolino Mrzlice, toplotni obrat, polgoli kras, delane vrtače, profil prsti, poraščenost površja, ponor. Zaključili bomo v vasi Slivje, v cerkvi sv. Martina s poslikavami, ki prikazujejo negativne biblijske like kot fašistične, pozitivne pa kot slovenske.

Oprema: Učenke/ci naj imajo opremo, primerno vremenskim razmeram na dan izvedbe dejavnosti: pohodno obutev (tudi kaj za preobut in preobleč), toplejšo obleko za v jame (temperatura zraka se giblje od –3° do +10°C), nahrbtnik, pelerino in dežnik, repelent za klope, malico,  baterijsko svetilko (obvezna), trdo podlogo za pisanje in pisalo (za manjšo skupino) in veliko dobre volje.
 
Estera Popovič, vodja dejavnosti         
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo