Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Bralna značka

17. april 2020

Spoštovani!

Šolsko leto se je zaradi že znanih razlogov odločilo iti po drugačnih poteh kot jih je do sedaj poznalo. In po teh poteh bomo v nekem smislu šli tudi šola, učitelji, učenci in ves svet. Ker pa se svet še naprej vrti in se bo še naprej vrtel naj bodo zgodbe, ki jih piše čas tiste, ki nam bodo pomagale biti še boljši v mnogih pogledih v prihodnosti.

In četudi se je Bralna značka uradno sicer že zaključila (2. april - Mednarodni dan knjig za otroke), se bomo nje udeleženci (tisti, ki so opravili pogoje do konca januarja, kot smo se dogovorili) uspešno lotili zaključevanja te letošnje "prijetne" obveznosti; te se tičejo branja, razbiranja, razmišljanja in še česa.

Še namig. Opravimo to do sredine maja, torej do 15. 5. 2020. Prav?!

Da se ne bomo preveč lovili, vas prosim, da izkoristite eno od možnosti; bodisi za prozo bodisi za poezijo:

1. na strani šole, natančneje tule:  http://www.osbezigrad.com/bralna-znacka/ boste našli obrazec za "zagovor" prebranega. To izpolnete in pošljete na naslov knjiznica.osljbe@guest.,arnes.si . Naj pa to ne bo zgolj zapis o prebranem, ampak naj vsebuje tudi vaše razmišljanje o tem, vaše občutenje in odnos do prebranega. Poleg lahko zapišete tudi kratko lastno razmišljanje o branju kot takem.

2. na naslov knjiznica.osljbe@guest.arnes.si mi pošljete video posnetke vaših zagovorov - nanje se pripravite in razmišljajte o prebranem - ne zgolj in samo vsebina, ampak tudi vaše občutenje prebranega, vaša razmišljanja, dileme, itd. Poleg lahko tudi podate lastno razmišljanje o branju kot takem. Kot opora vam je lahko zgoraj omenjeni obrazec (da veste kaj vse povedati, osnovne podatke, glavne junake, vsebina, ..., avtor knjige, itd.)

Hvala za razumevanje in bodite zdravi!

Matija Drobne

spacer
spacer
spacer
Uredi nogo