Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev

3. dec 2021

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke.

 

Če bi vas iz sosednjega stanovanja motila glasba, bi ukrepali. Zakaj ne, ko slišite nasilje?

Če bi  v sosednji hiši opazili požar, bi poklicali na pomoč. Zakaj ne, ko vidite nasilje?

V času od 25.11 do 10.12.2021 potekajo mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami in otroki. Policijska uprava Ljubljana je pripravila obveščevalno gradivo in vabimo vas, da si ga ogledate s klikom na TUKAJ in TUKAJ.

 

Pripravila: Polona Droljc, šolska psihologinja
3. dec 2021
V četrtek, 9. 12. 2021, bomo izvedli kulturni dan za devetošolce. Učenci se pred šolo zberejo ob 8.20, nato v spremstvu učiteljev odidejo v matične učilnice, kjer pomalicajo. Nato se z učitelji spremljevalci odpravijo proti Kinodvoru, kjer si bodo ogledali filmsko predstavo Moj brat lovi dinozavre. Po končani projekciji se vrnejo v šolo, kjer bodo kulturni dan zaključili še z ustvarjalnim delom. Dan dejavnosti bodo zaključili ob 12.55.

Urša Kirn, vodja KD
3. dec 2021

Spoštovani starši!

V torek, 7. 12., bodo od 17. do 18.30. ure popoldanske pogovorne ure na daljavo. Nanje se lahko naročite pri učitelju po elektronski pošti, in sicer do ponedeljka, 6. 12., do 15. ure.


Učitelj vam dodeli termin in posreduje povezavo za spletno srečanje.


Lepo pozdravljeni!


Dr. Bojan Jeraj, ravnatelj

2. dec 2021
V petek, 10. 12. 2021, bodo izvajalci Društva 404 z učenci 6. a in 6. b izvedli tehnični dan z vsebino Zelena energija in trajnostni razvoj (ZETRa6).

Učenci pridete v šolo ob 8.20 uri, v matičnih učilnicah  izvedete samo-testiranje in nato ob 8.40 pričnete z delom, 6. a do malice v računalniški učilnici, v istem času pa 6. b v matični učilnici. Po malici se skupini zamenjata.

Z delom boste končali do 12.55 ure.

Želimo vam poučen in prijeten dan!
Biserka Bavdek
7. nov 2021

Spoštovani starši,
 
obveščam vas, da je Vlada Republike Slovenije na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.
Odločitve prinašajo nekaj pomembnih sprememb tudi za dejavnosti in izvajanje vzgojno-izobraževalnih programov v osnovnih šolah in začnejo veljati s ponedeljkom, 8. 11. 2021.
 
V nadaljevanju vas seznanjam s spremembami iz okrožnice MIZŠ, dne 6. 11. 2021:
 
1 . Izpolnjevanje pogojev PCT (prebolevnost, cepljenost in testiranje)
 
Pogoj PCT je izpolnjen, če se osebe izkažejo z veljavnim osebnim dokumentom (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje) in razpolagajo z enim od dokazil.
Pogoj PCT morajo izpolnjevati zaposleni in tudi vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi pri izvajanju dejavnosti, ki jo izvaja vzgojno-izobraževalni zavod bodisi na svojem sedežu ali na drugi lokaciji, kjer se izvaja vzgojno-izobraževalni program.
Uporabnikom storitev vzgojno-izobraževalnega zavoda, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se ne dovoli uporaba storitve oziroma udeležba ali prisotnost pri izvajanju dejavnosti.
Izjema so otroci, mlajši od 12 let, ter učenci in dijaki pri prevozu z javnim potniškim prometom.
 
2 . Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2
 
Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Uporaba drugih mask (iz blaga) skladno z novim odlokom ni več dovoljena. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.
Uporaba zaščitnih mask je torej predvidena in obvezna za vse učence osnovnih šol.
Izjema, ki jo novi odlok dopušča, je le čas pouka športa. 
 
3 . Samotestiranje učencev

Zadnji odlok jasno opredeljuje samotestiranje učencev in dijakov. Učencu pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec in jih tako kot do sedaj in pod enakimi pogoji dobijo v lekarnah.

Več o samotestiranju učencev vas bomo podrobneje obvestili v prihajajočem tednu, ko dobimo ravnatelji določene odgovore s strani MIZŠ na naša vprašanja oziroma dileme.

Zavedam se, da boste obvestilo sprejeli z različnimi pogledi, mnenji ter odzivi.
Prosim, da ga vsemu navkljub sprejmete kot posredovanje prejete informacije in del prizadevanj k skupnemu cilju – da pouk še naprej izvajamo v prostorih šole.
 
Zahvaljujem se vam za sodelovanje in razumevanje.
Dr. Bojan Jeraj, ravnatelj 

 

Seznam vseh novic >>

Arhiv novic >>
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo