Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Zahvala

10. april 2020

Dragi učenci, spoštovani starši, cenjeni sodelavci!

Četrti teden dela na domu je za nami. Za vse zelo novega, predvsem pa stresnega obdobja.

Učenci ste se morali prilagoditi na popolnoma drugačen način dela; na elektronsko podajanje gradiv, pošiljanje, preslikavanje, pa iskanje odgovorov veliko bolj samostojno, oziroma ob pomoči staršev. Predvsem pa na organizacijo dela. Dobro vam gre, le tako naprej!

Spoštovani starši, hvala vam za vso pomoč. Prevzeli ste zahteven del nalog učiteljev, spodbujali ste svoje otroke, jih pripravili za delo, jim pomagali, pa pregledovali in preverjali, ali je delo opravljeno. To ste počeli ob zagotovo zahtevnih pogojih svojega dela, ali v službi ali doma, vsa organizacija dela doma se je vzpostavila drugače, kot v dneh pred nastalo krizo. Spoznavali in preizkušali ste se ne le v kakšni davno predelani učni snovi iz svojih šolskih dni, pristopiti ste morali k novem spoznavanju tehnologije, slikanja, preslikavanja, pošiljanja. Odlični ste, brez vaše pomoči ne bi šlo (tako dobro) in prosim vas, da ste v oporo tako svojim otrokom kot nam še naprej!

Cenjeni sodelavci, dokazali ste in smo, da zmoremo. Ob prilagodljivosti, ob skrbi za vsakega učenca, ob empatiji za stiske posameznikov. Klub temu, da imamo sami prav tako povsem nove pogoje dela, da imamo svoje partnerje v službah ali na delu doma, da imamo svoje otroke s šolskimi obveznostmi, ki  potrebujejo starše, pa svoje starše ali druge sorodnike, ki prav tako potrebujejo pomoč. Tako kot vsi. A ker smo v prvi vrsti učitelji, smo poskrbeli (upam si reči, najprej) za svoje učence. Ugotovili smo, da razlage snovi niso tako enostavne na daljavo, prilagodili smo svoje delo in delo učencev tako, da je razumljivo, pregledno, preverljivo. Prav tako so k temu pripomogli vsi sodelavci, ki niso neposredno vpeti v pedagoško delo. Lahko smo ponosni na strokovnost izvedenega, naredili smo pionirsko delo!

Vseeno velja poudariti, da smo v izredni situaciji, ki je ni bilo še nikoli prej. Dobesedno čez noč smo se znašli v tem vsi.

Zato naj vas ne skrbi, učenci, straši in sodelavci, da kaj ne bo narejeno, da česa ne bomo utrdili, da smo na kaj pozabili... Ko se vrnemo v šolske klopi, bomo začeli tam, kjer bo pač treba. Preverili, ponovili, utrdili, pa ponovno razlagali, spoznavali, se učili. Si pomagali in ne obsojali. Če kaj, potem upam, da nam bo ta čas, prinesel več strpnosti in sodelovanja, več razumevanja drugačnosti vsakega izmed nas in več sprejemanja teh, takih in še novih drugačnosti. Da nas bo to bogatilo in pomagalo dalje. Da bomo zmogli. Vse preizkuse in življenjske izzive, ki nam še pridejo naproti.

Vsekakor pa se bomo najbolj spominjali tega časa, predvsem otroci, po tem, kako so se počutili, kaj so doživljali, kako so se imeli.

Zato, dragi, spoštovani in cenjeni vsi; danes po opravljenih obveznostih odložite telefone, prenosnike, tablice, računalnike. Vzemite si čas zase in čas za svoje. Poglejte okoli sebe, užijte pomladne dni, igrajte se, smejte in poslušajte drug drugega; vse tisto, za kar v običajnem vsakdanu ni časa. Naj si ta neobičajni čas vsak od nas zapomni po tem, kaj drugačnega ali nenavadnega je izkusil; nov recept, novo zgodbo, nov film, nove šale in veliko objemov svojih otrok in bližnjih.

Želim vam lepe praznike, mirne dni, ki smo si jih zaslužili!

S spoštovanjem.

Maja Rakun Beber, ravnateljica
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo