Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

STROKOVNA EKSKURZIJA NA AVSTRIJSKO KOROŠKO

Uredi seznam novic Dodaj novico
13. junij 2019

V sredo, 5. 6. 2019, smo se odpravili na ekskurzijo na avstrijsko Koroško, ki se jo je udeležilo 41 učencev od 7. do 9. razreda, ki se učijo nemščino ali francoščino kot obvezni izbirni predmet.

Izpred šole smo se odpeljali ob 7. uri. Pot nas je vodila preko prelaza Ljubelj do hriba Jedvovca, na katerem se nahaja stolp Pyramidenkogel. To je najvišji leseni razgledni stolp na svetu, ki nudi čudovit pogled na Vrbsko jezero z okolico.Stolp ima panoramsko ploščad na višini 70 metrov, kamor se je mogoče povzpeti z dvigalom ali pa peš po 441-ih stopnicah. S stolpa se je mogoče spustiti tudi po toboganu, kar je večina učencev tudi storila in so bili navdušeni.
Nato smo se podali proti Beljaku, kjer smo obiskali Opičjo goro (Affenberg). Med vodenim ogledom parka smo od oskrbnika veliko izvedeli o življenju japonskih opic makaki in njihovih navadah. Sprehajali smo se med prosto se gibajočimi opicami znotraj ograjenega gozda. Ogled je potekal v angleškem in nemškem jeziku.
Po končanem ogledu smo se zapeljali do mesta Vrba, kjer smo si vzeli nekaj prostega časa za sprehod ob Vrbskem jezeru, nakup sladoleda in spominkov.
Nazadnje smo se zapeljali še do Minimundusa, kjer smo si ogledali modele največjih svetovnih znamenitosti, okoli 159 modelov iz več kot 40 držav in vseh petih celin. Nekateri so si ogledali tudi 4D film.
Ob 17. uri smo se polni vtisov in navdušeni nad lepim vremenom, ki nas je spremljalo ves dan, podali na pot proti domu, kamor smo prispeli ob 18.30.
 

 

                                                                  Zapisala: Jelka Perne, učiteljica francoščine

 Strokovna ekskurzija na avstrijsko Koroško

Strokovna ekskurzija na avstrijsko Koroško

Strokovna ekskurzija na avstrijsko Koroško

Strokovna ekskurzija na avstrijsko Koroško

Strokovna ekskurzija na avstrijsko Koroško

Strokovna ekskurzija na avstrijsko Koroškospacer
spacer
spacer
Uredi nogo