Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Facebook: 
OŠ Bežigrad
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
Najboljša destinacija EvropeUnescoZelena LjubljanaMOL
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

ZBIRANJE TEKSTILA ZA PONOVNO UPORABO IN ČISTEJŠE OKOLJE

Uredi seznam novic Dodaj novico
21. marec 2022

Na šoli sodelujemo v projektu "Prevetrimo omare, miselne vzorce in ustaljene navade", ki deluje po Zero waste načelih, to je z ohranjanjem vseh virov skozi odgovorno proizvodnjo, potrošnjo, ponovno uporabo in izrabo izdelkov, embalaže in snovi, brez sežiganja in izpustov v zemljo, vodo ali zrak, ki bi lahko ogrozili zdravje ekosistemov ali ljudi.

S projektom želimo osveščati učence, starše in okoliške prebivalce, da rabljena oblačila in obutev ne sodijo na odlagališča, ampak v za to namenjene zabojnike.

V prejšnjem tednu smo pred šolo postavili rdeči zabojnik Tekstilko, ki bo pred šolo postavljen za nedoločen čas.

V zabojnik Tekstilko lahko oddate uporabna moška, ženska in otroška oblačila, rjuhe, odeje, brisače, prte, posteljnino, spodnje perilo, torbice, kape, šale, rokavice, pokrivala, pasove in čevlje v parih.

V rdeč zabojnik ne sodijo prešite odeje, vzmetnice, dežniki, preproge, trde igrače in tekstil v zelo slabem stanju, ki se ga ne da ponovno uporabiti ali predelati.

Približno 60% vsebine iz tovrstnih zabojnikov gre v ponovno uporabo, 15% se uporabi za krpe, 15% uporabijo v tekstilni, papirni in avtomobilski industriji, 10% neuporabnih tekstilij pa gre v sežig.

Teja Tekavčič, vodja projekta

Letak_tekstilko

spacer
spacer
spacer
Uredi nogo