Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

NUJNO OBVESTILO O DOLŽNEM RAVNANJU STARŠEV IN SKRBNIKOV OB PRIHODIH, PREDVSEM PA ODHODIH UČENCEV V IN IZ ŠOLE

Uredi seznam novic Dodaj novico
18. maj 2020

Spoštovani starši,
 
z velikim veseljem, predvsem pa s skrbjo za upoštevanje vseh varnostnih ukrepov in priporočil, smo z današnjim dnem začeli z vzgojno izobraževalnim delom na šoli za učence od 1. do 3. razreda.
Ob tem smo vas pred tem prosili, da razrednikom posredujete podatke, od kdaj in do kdaj naj bi bili vaši otroci v šoli in skladno s tem oblikovali tako skupine, da se učenci ne združujejo več kot je potrebno, kot tudi načrtovali delo naših učiteljev.
Obvestili smo vas o poteku dela v teh razmerah, podrobno ste dobili opisane v Pravilih ravnanja v OŠ Bežigrad.
 
S prvim dnem pa se je že ob koncu pouka pokazala velika želja in celo zahteve, po spremembah s strani vas, staršev. Razumemo (skoraj) vse, vsi živimo v času sprememb, a ko se podatki o odhodu otrok iz šole v 3 dneh (od petka do danes) spremenijo za tretjino učencev tudi za 2 do 3 ure, prosimo za razumevanje vas. Ne moremo in ne bomo na podlagi telefonskih klicev in el. sporočil, poslanih istega dne ali pol ure prej, hipno odločali in prepuščali otrok ob uri, ki ni bila navedena s strani staršev, niti osebam, ki niso otrokovi starši, če na to, niste prej opozorili.
 
Opozoriti moramo, da smo dolžni ne le upoštevati Hišni red šole in ure odhodov naših učencev iz stavbe, ampak tudi dodatne ukrepe po priporočilih NIJZ, prvenstveno pa (po)skrbeti za varnost učencev in nas vseh.
S samovoljnim ravnanjem, kot je izsiljevanje in zahtevanje drugačnega od posredovanega z vaše strani, ne ogrožate le svojega otroka in nas, zaposlenih, ampak tudi vse ostale. Predvsem pa zaposlene spravljate po nepotrebnem v hude stiske.
 
Zato prosim, da v primeru želje po spremembah ur prihodov ali dohodov vaših otrok v šolo, kot do sedaj, o tem pisno zaprosite z utemeljenim razlogom in se do odgovora, ki ga boste prejeli s strani šole v zakonitem roku, držite ur prihodov in odhodov, ki ste jih, poudarjam ponovno, izbrali starši sami.
 
S spoštovanjem.
 
Maja Rakun Beber,
ravnateljica
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo