Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Obvestilo

Uredi seznam novic Dodaj novico
24. maj 2021

Spoštovani starši in skrbniki naših učencev!

 

Prejeli smo okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Povzemam besedilo:

Zaradi spodbudne epidemiološke slike je Slovenija prešla v rumeno fazo, zato je Strokovna svetovalna skupina Ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19 (v nadaljevanju: DS) do posameznih odprtih vprašanj s področja vzgoje in izobraževanja, ki so se pojavila ob prehodu v rumeno fazo, na sestanku dne 17. 5. 2021, zavzela naslednje stališče:

»DS predlaga, da se znotraj razrednega mehurčka (opomba ministrstva: oddelka) aktivnosti (plavalni tečaji, šola v naravi, ipd.) lahko začnejo izvajati (ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2). Za zunanje izvajalce teh aktivnosti DS predlaga sistem PCT (prebolevnik, cepljen, testiran). DS odsvetuje sproščanje aktivnosti, kjer prihaja do mešanja otrok iz različnih razredov/skupin, razen če se izvajajo samotestiranja za vse udeležence (izjema prebolevniki)«.

Pravila za vzgojno-izobraževalno delo in omejitve ostajajo v celoti enaka. Glede izvedbe dnevov dejavnosti izven šole in ekskurzij bomo, kot do sedaj, pazljivo načrtovali znotraj mogočega in dovoljenega in sproti presodili možnost izvedbe načrtovanega, v mejah odgovornega ravnanja do zdravja vseh nas.

Vsi si tudi prizadevamo za uspešen zaključek šolskega leta. Trenutno potekajo ustna in pisna ocenjevanja znanja. Prosimo vas, da spodbujate svoje otroke pri in k šolskemu delu, pomembno pa je predvsem, da imamo vsi realna pričakovanja, saj si želimo, da otroci ne bi doživljali dodatnega stresa. Še mesec dni je do konca pouka.

V drugem tednu junija so načrtovani roditeljski sestanki.

Tudi v prihodnje bomo upoštevali vsa higienska priporočila in se trudili zagotavljati varen potek vzgojno-izobraževalnega procesa.

Lepo vas pozdravljam z željo, da bomo zmogli še naprej delovati sodelovalno.

 

Maja Rakun Beber,

v. d. ravnateljice

spacer
spacer
spacer
Uredi nogo