Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Ocenjevanja znanj v mesecu maju in juniju

Uredi seznam novic Dodaj novico
29. april 2020

ragi učenci, spoštovani starši!
 
Po šestih tednih, kar nismo skupaj v stavbi šole in pouk ne poteka v učilnicah, ste si in smo si vsi priborili prvomajske počitnice. Naužijte se jih.
Skladno z navodili Ministrstva in Zavoda RS za šolstvo bomo ob izobraževanju na daljavo ob posebnih razmerah, izvedli tudi ocenjevanje znanj. Ta bodo v skladu s priporočili za ocenjevanja znanja v osnovni šoli, ki so jih oblikovali na Zavodu RS za šolstvo.
Naši učitelji so priporočila skrbno pregledali, se posvetovali in dobro razmislili o možnostih, načinih in oblikah glede na nenavadni čas za vse in zelo različne pogoje in možnosti dela naših učencev.
Ob upoštevanju večine tega so, glede na kriterije pri posameznem predmetu, oblikovali vsebine in časovne termine preverjanj temeljnih standardov znanj pri posameznih predmetih.
 
Z vsemi potrebnimi informacijami se seznanite na spletni strani šole  pod zavihkom Preverjanje znanja. Napovedane vsebine in termin upoštevajo Sklep MIZŠ (z dne 17. 4. 2020), kjer so prilagojeni tako pogoji kot pridobivanje in število ocen v tem ocenjevalnem obdobju. Pri nekaterih predmetih ste v 2. ocenjevalnem obdobju kakšno od ocen že pridobili in se je učitelj odločil, da vas v tem času ne bo še enkrat preverjal iz drugih vsebin istega predmeta. Zato brez skrbi; mirno in zbrano preberite zapisano. V primeru nerazumevanja česa, o tem povprašajte učitelje razrednike, oziroma učitelje posameznih predmetov. V tednu po počitnicah bo za taka vprašanja dovolj časa.
 
Predvsem pa brez strahu, da bi česa preveč ali da česa ne bomo zmogli. Ob strpnosti in razumevanje naših drugačnosti bomo razrešili tudi to in, prepričana sem, uspešno nadaljevali začeto.
Vsekakor upamo in držimo pesti, da se še v letošnjem šolskem letu vidimo tudi v šoli.
 
Sedaj pa si naredite lepe dni in s pomočjo pogovorov, iger, atlasov, zgodb, filmov, glasbe, kulinarike spoznavajte svet od blizu in od daleč. Predvsem pa ljudi, ki so vam najbližji.
Še vedno pa pazite nase in na vse okoli sebe.
 
Lepo vas pozdravljam.
 
Maja Rakun Beber, ravnateljica
 
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo