Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

RADI PIŠEMO Z ROKO

Uredi seznam novic Dodaj novico
8. januar 2020

Tudi naša šola se bo letos pridružili projektu Teden pisanja z roko. Dejavnosti bomo izvajali v tednu od 20. 1. do 24. 1. 2020.
Zakaj je pisanje z roko pomembno?V društvo » Radi pišemo z roko«, ki ga podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Zavod RS za šolstvo opozarjajo: » Razvoj informacijske tehnologije in prevladujoča uporaba računalnika v pisnem komuniciranju je privedla do zmanjšanja motoričnih spretnosti, ki jih razvijamo s pisanjem z roko. Napisati eno stran z roko predstavlja pravi fizični napor. Učitelji opažajo in mladi poudarjajo, da skoraj ne znajo več pisati z roko, njihove kretnje so toge, neizdelane, nerodne. Tudi veliko večino osebnih sporočil, npr. čestitk za rojstni dan, zahval ali pohval, izrazov sožalja, pošiljamo in prejemamo preko e-pošte. E-pošta ima moč množičnega, poceni, pa tudi neosebnega komuniciranja. Z enim klikom lahko pošljete sporočilo več stotim prejemnikom.«

S Tednom pisanja z roko želimo tudi na naši šoli ozavestiti mlajše in starejše o pomenu pisanja z roko, spodbuditi pisanje z roko, ne le z računalnikom, vzpostaviti družbeno pozitiven odnos do pisanja z roko, poudariti pomen individualnosti, saj je pisava vsakega človeka edinstvena. Prav tako želimo s pisanjem z roko spodbujati razvoj fine motorike. Pisanje z roko je tudi bolj osebno, z njo izražamo spoštovanje in naklonjenost. Poudariti želimo tudi pomen pisane pisavenasproti tiskani, saj strokovnjaki menijo, da pisanje pisanih črk pomaga sinhronizirati levo in desno polovico možganov.

 Biserka Bavdek, šolska koordinatorica projekta Radi pišemo z rokoRadi pišemo z rokospacer
spacer
spacer
Uredi nogo