Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

SPOŠTOVANJE ZAŠČITNIH UKREPOV

Uredi seznam novic Dodaj novico
19. marec 2021

Spoštovani starši učencev naše šole,
 
uvodoma naj se vam zahvalim, za vso skrb in pomoč pri izvajanju ukrepov ob epidemiji.
 
Želela  bi vas prositi za pomoč pri težavah, ki jih opažamo pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa SARS CoV-2.
Obenem nas je s težavami seznanil tudi NIJZ in MIZŠ, ki jih imamo šole pri izvajanju ukrepov. Ponovno nas prosijo, da vas vse opozorimo, da nas starši dosledno obveščate o vseh primerih, ko je vaš otrok zbolel za nalezljivo boleznijo Covid-19.
Zato vas v skupnem imenu NIJZ in ministrstva ponovno kot starše prosimo, da je treba šoli sporočiti vsak primer, ko otrok zboli za nalezljivo boleznijo Covid-19. Le na ta način lahko šola izpelje vse predpisane postopke odzivanja o potrjenem primeru okužbe s SARS CoV-2 v zavodu, tako kot to določajo navodila NIJZ.
S tem se v zavodu zagotovi omejevanje nadaljnjega širjenja okužbe s SARS CoV-2 in zavaruje druge otroke, zaposlene v zavodu, ter posledično tudi njihove družine.
 
V šoli moramo biti  še posebej pozorni, da starši ob prihodu v ali pred šolo ter odhodu dosledno nosite zaščitne maske in vas za to še naprej prosimo.
Ob tem podajamo prošnjo NIJZ in ministrstva, da vsi tudi v zasebnem življenju upoštevamo priporočila NIJZ, ki za čas trajanja epidemije odsvetuje druženje z drugimi osebami izven družine.
 
Opozarjamo in prosimo vas za pomoč z namenom, da ste na ukrepe še vedno pozorni in da nanje opozorite druge, predvsem otroke, naše  učence, da se pri vseh oblikah možnega druženja (pred šolo, pri zbiranju v skupine, ob vstopu v šolo, pri čakanju..) nosijo zaščitne maske in upoštevajo medosebno preventivno varnostno razdaljo. Starejši od 12 let pa tudi pri pouku.
Prosimo, da ste pozorni še na to, da imajo masko ali  dovoljšnje število le-teh učenci s seboj od doma, da lahko nemoteno obiskujejo svoje obveznosti in sodelujejo v učnem procesu.
 
Želimo vam sproščujoč konec tedna in mirno nadaljevanje šolskega leta s poukom v šoli.
 
S spoštovanjem,

Maja Rakun Beber,
v. d. ravnateljice
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo