Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Učenje na daljavo

Uredi seznam novic Dodaj novico
22. marec 2020

Dragi učenci, spoštovani starši,
prvi teden izrednih razmer in učenja na daljavo je za nami. 

Prva in najpomembnejša informacija v tem trenutku je, da smo, glede na informacije, vsi učenci in delavci šole zdravi in brez znakov okužbe. Najbolj si želim, da tako ostane.

Nekateri ste nam napisali informacije o takem delu, prejeli smo zanimive odzive. Prosimo učence in starše, da nam posredujete izkušnje tega tedna in dela doma, s tem bomo dobili dragocene informacije za obseg in vsebine del ter morebitne težave.  

Prihodnji teden bodo učne vsebine objavljene pod določenimi razredi, po predmetih in tudi oddelkih. Vsebine bomo dodajali dnevno, po urniku vašega oddelka, seveda pa bodo vidne vse vsebine za nazaj.

Gradivo pripravljamo vaši učitelji posameznih razredov in predmetov, vsi  učitelji bomo dnevno dosegljivi na službenih elektronskih naslovih (NAJDETE JIH TUKAJ) vsak dan vsaj med 8. in 14. uro. Tovrstno komuniciranje je namenjeno izmenjavi informacij glede domačega dela. Še vedno velja, da bodo vsebine in obseg prilagojeni na delo doma. Posebej smo učitelji na voljo za dodatna pojasnila učencem s statusom tujcev.

Gradivo in dodatno strokovno pomoč (DSP) bodo učiteljice posredovale individualno ne el. naslove staršev učencev, stik ste vzpostavili že v tem tednu. Gradiva DSP ne bodo objavljena na spletni strani šole.

Ob pripravi gradiv za vas, učence, za delo od doma, smo pomislili na to, da vsi nimate doma tiskalnikov, vemo tudi, da je v družinah, kjer se šolata npr. "le" dva, in ima še kakšen od staršev delo od doma, zelo težko uskladiti delo na enem računalniku, če večina poteka preko spleta. Zato so vsebine pripravljene ob gradivih, ki jih imate; učbenikih, delovnih zvezkih in zvezkih, trudimo se, da so naloge prijetne, in zanimive ter predvsem izvedljive v teh pogojih.

Če še kdo, predvsem mlajši učenci, niste vzeli šolskih potrebščin iz šole, jih lahko prevzamete jutri, v ponedeljek, 23. 3. 2020, med 9. in 11. uro.
Po predhodni najavi in dogovoru na el. naslov ravnateljstvo.osljbe@guest.arnes.si. Prosimo, da šolske potrebščine prevzame odrasel član družine.

Več o konkretnih šolskih nalogah pa v ponedeljek dopoldne.

Od jutri naprej bomo na spletni strani šole objavljali tudi vaše prispevke (v besedi in/ali sliki), kaj počnete doma v času osamitve. Prosimo za vaše prispevke in razmišljanja; pošljite jih na naslov ravnateljstvo.osljbe@guest.arnes.si.

Vabim vas, da učenci 4. razredov, kdor le lahko, pošlje slikico izdelka zmaja iz Ljubljane (nekaj jih je že prispelo), če pa zamika izdelava le-tega še koga, prisrčno dobrodošli! Navodila so v rubriki LUM v 4. razredu. Da z njimi prekrijemo šolsko nebo in odženemo skrbi!

Predvsem pa pazite nase, na svoje in na vse okoli vas.

Upoštevajmo navodila in pokažimo in dokažimo, da zmoremo!

Lepo vas pozdravljam.
 
Maja Rakun Beber, ravnateljica
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo