Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer

Karierno usmerjanje

Uredi vsebino

Obvestilo o izvedbi informativnih dni in izidu razpisa za vpis v srednje šole


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvešča z okrožnico, da glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dni, ki so s šolskim koledarjem predvideni za 12. in 13. februarja 2021, v srednjih šolah in dijaških domovih, ne bo mogoča. To velja tudi v primeru, če bi pouk sicer potekal v šolah, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.

Z namenom da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, je resorno ministrstvo s strani vseh srednjih šol in dijaških domov pridobilo informacije, ki so objavljene na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu:

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/


Na zgornjem naslovu je objavljen seznam vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani. Prosim vas, da se z informacijami srednjih šol seznanite in se udeležite informativnih dni. Ob tem bodite pozorni na čas predstavitve posameznega programa, saj se ta lahko tudi razlikuje od ure izvedbe drugih programov.

Hkrati vas obveščam tudi o Razpisu za vpis v srednje šole in dijaške domove, ki je objavljen prav tako na zgoraj navedeni povezavi (kliknite na Vpis za šolsko leto 2012/22 in nato na prilogo 1). Priporočam, da se seznanite z uvodnimi stranmi razpisa, kjer je opisan tudi postopek vpisa, podane so informacije za opravljanje preizkusov nadarjenosti za programe, ki to zahtevajo; navedeni so pomembni datumi vpisnega postopka in merila za izbiro v primeru večjega števila prijav, kot je prostih mest.

Še vedno pa velja, da sem vam za morebitna dodatna pojasnila na voljo tudi po telefonu (01/280 7 554).


Lepo vas pozdravljam.

Polona Droljc, šolska svetovalna delavka

spacer
spacer
spacer
Uredi nogo